Power-Vrouwen-Monumenten-fotograaf-Leontine-van-Geffen-Lamers

Doorschakelen naar de hoogste versnelling

Sinds een paar weken is mijn project PowerVrouwen in Beeld in een sneltreinvaart terecht gekomen. Doorschakelen naar de hoogste versnelling dus. Wat is er allemaal gaande?

Subsidieaanvraag

Inmiddels ben ik na de zomervakantie al weer twee keer bij Jessica de Jaeger geweest, zij is mijn coach in dit project. We maakten een overzicht van wat er nog moet gebeuren en dat is veel. Bovenaan de lijst stond het aanvragen van subsidie. Ik ga een crowdfundingsactie doen, maar dat is niet genoeg. Ik vraag ook subsidie aan bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Die hebben verschillende ‘potjes’ waar ik met mijn project goed in pas.

Voor zo’n aanvraag moet niet alleen het verhaal goed zijn, maar moeten ook de financiën goed onderbouwd worden. Dat is nog best ingewikkeld. Wat geef je op aan bijvoorbeeld kosten van het Centraal Boekhuis als je nog geen idee hebt hoeveel boeken daar naartoe gaan? Daarbij zijn de kosten niet alleen afhankelijk van het aantal boeken, maar ook van hoe lang ze daar liggen. Dat is ingewikkelde materie. Verzendkosten van de boeken is ook al zo’n post waar ik nog geen idee van heb. Hoeveel boeken ga ik versturen? Gaan ze dan per stuk of kan ik ook meerdere exemplaren aan iemand toesturen? En aan hoeveel mensen of organisaties? Veel fictieve bedragen, waar ik altijd onrustig van word. Ik kan daar niet zo veel mee. Gelukkig is er Jessica, die heeft vaker met dit bijltje gehakt en subsidie aangevraagd.

Omdat ik die aanvraag erg ingewikkeld vind én ik inmiddels geleerd heb om mijn kwaliteiten voor andere dingen in te zetten, heb ik met Jessica afgesproken dat ik twee sessies met haar inlever, zodat zij in die tijd voor mij de aanvraag in orde kan maken. Daar ben ik erg blij mee, dat scheelt mij veel tijd en frustratie, hoera!

Dag van uitgeven

Tijdens het fotograferen van mijn meest recente PowerVrouw Agnes Dinkelman, sprak ik met haar over de presentatie over het boek. Dat moet niet alleen de presentatie van het boek zijn, het moet groter, breder. Iets met een lezing of iets dergelijks. Een goed idee!

Op 8 maart 2017 moet het gaan gebeuren. We spraken erover of ik een beeld had waar de presentatie plaats gaat vinden. Dat had ik! Ik was een tijd geleden in paleis Soestdijk, je kunt daar als bezoeker naar toe en je kunt er ook een ruimte huren. Voor mij als monumentenfotograaf met voorliefde voor kastelen en paleizen is dat natuurlijk the place to be! Ik heb een optie op een zaal voor volgend jaar genomen. De prijs is nog wel een ‘dingetje’, maar goed, komt tijd, komt raad. Daar is vast een oplossing voor tegen die tijd. Het  lijkt mij enorm gaaf om daar de presentatie te doen. In de gang en ruimtes rondom de zaal zie ik de foto’s van de PowerVrouwen al staan. Lijkt mij een prachtige aanvulling!

Verder vind ik paleis Soestdijk ook symbolisch kloppen, omdat Koningin Juliana daar jarenlang woonde en werkte. Geen onbelangrijke vrouw in de Nederlandse geschiedenis!

Persberichten

Een ander belangrijk aspect waar ik mee aan de slag ben gegaan, is om de pers te bereiken. Ik deed een training bij Linda Graanoogst, aan het eind van de zomervakantie. Na deze training heb ik contact gehouden met Linda en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik ook dit niet alleen kan doen. Zij gaat mij daarbij helpen. Ik heb wekelijks contact met Linda over de te schrijven persberichten. Ik maak de opzet en zij kopt hem er in. Afgelopen week verscheen hij in ieder geval bij Photomagazine.eu. Een leuke start!

Wat overigens erg grappig is, voordat ik maar één persbericht schreef, kon ik mijn project tijdens een ondernemersavond al drie keer pitchen. Bij thuiskomst van die avond, vond ik een mail met een nieuw verzoek om bij een andere ondernemers organisatie te komen pitchen. Leuk!

Dankzij het persbericht dat PowerVrouw Agnes Dinkelman naar de lokale media in Enschede zond, mocht ze daarover vertellen op de radio. Dit is het fragment. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen!

Elke dag genieten

Kortom, er gebeurt veel en van alles. Mijn doel bij de start was om uit mijn comfortzone te gaan. Ik knal er ieder dag weer uit en het leuke is: ik vind het niet eng meer. Ik geniet er van! Er komen zulke leuke dingen op mijn pad, dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken.

Deze week ga ik met de inhoud weer een uitdaging aan. Ik ga voor het eerst twee vrouwen fotograferen die ik nog nooit ontmoet heb. Een ingenieur en een gepensioneerde professor. Ik ben heel benieuwd!

Wil je op de hoogte blijven over dit project? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. en via de facebookpagina ben je altijd op de hoogte van het actuele nieuws. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.