Power-Vrouwen-Monumenten-fotograaf-Leontine-van-Geffen-Lamers

Go with the flow

Mijn contactmomenten met mijn coach Jessica de Jaeger in het kader van het project PowerVrouwen waren tot nu toe aanleiding om te schrijven voor T.A.P. De laatste keer dat ik bij haar was is afgelopen mei. Omdat ik nu lekker in de flow zit, veel stappen zet én ik pas volgende maand weer naar haar toe ga, is het tijd voor een update. Het is opvallend dat in deze fase dat bij elke ‘to-do’ die ik wegstreep er weer een andere voor in de plaats komt. Dat is niet erg. Go with the flow, dat is het proces van creëren. Tenminste, dat ervaar ik zo. Vers terug van vakantie ben ik fris en fruitig van start gegaan om van dit project een succes te maken. Graag deel ik met jullie waar ik nu sta en mee bezig ben.

Fotograferen

Misschien wel het belangrijkste: fotograferen. Daar gaat het immers allemaal om. Afgelopen juni heb ik verschillende vrouwen geïnterviewd en gefotografeerd. Ieder keer is dat een feestje om te doen. Het fotograferen is leuk, maar de interviews die ik voorafgaand aan het fotograferen doe zijn minstens net zo leuk. Het is boeiend om met deze vrouwen aan tafel te zitten en mooie gesprekken te hebben. Tegenwoordig neem ik ze op. Reuze handig. Kan ik mij concentreren op het gesprek en schrijf ik later op wat ze zeiden. Bijzonder vind ik dat iedereen een andere invulling voor het woord ‘kracht’ heeft. Gelukkig maar, als iedereen dat hetzelfde ziet is het gauw saai!

Drukken van het boek

Ik had al lange tijd een overzicht van drukkers in mijn bezit, maar tot stappen kwam het niet. Op enig moment voor de vakantie heb ik de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt. Dat was wat mij betreft gelijk raak. Ik vond een drukker hier in de buurt, die qua werkwijze aansluit bij wat ik belangrijk vind (duurzaam enzo 😉 ), hij levert mooi werk af en ik vind de prijs niet eens zo heel gek. Wat wil je nog meer?

Marketing

Ik was zoekende naar iemand voor de pr en marketing. Die had ik gevonden, dacht ik. Daar schreef ik de vorige keer nog over. Na een leuk gesprek in het (voor mij ) verre Groningen kwam ze helaas tot de conclusie dat het wel een heel mooi project is, maar dat ze eigenlijk te weinig tijd heeft. Jammer, ik zag het helemaal zitten, maar vond haar eerlijkheid erg prettig. Na een oproep op sociale media vond ik Linda Graanoogst. Zij is geen marketeer, maar van oorsprong journalist. Haar missie is om je te helpen met gemak in het nieuws te komen. Aangezien ik met mijn project in de pers wil komen, leek mij dit een goede partij. Over een paar weken gaan we samen aan de slag, ik heb er zin in!

Uitgeven

Het boek uitgeven, wat wil ik wel en wat wil ik niet? Het boek (laten) maken is niet zo ingewikkeld, maar dan. Het uitgeven is een vak apart. Toch wil ik het graag in eigen hand houden en heb besloten dat ik dat ook ga doen. Sterker nog, ik ga een eigen uitgeverij op poten zetten. Ik heb namelijk meer plannen voor boeken, dan heb ik dat voor de toekomst vast geregeld, haha. Nu klinkt zelf uitgeven eenvoudig, maar dat is ook een hele materie op zich. Tenminste, als je wilt dat het boek (ook) te koop is via het Centraal Boekhuis. Dat vind ik in dit geval toch wel erg belangrijk. Ik wil dat het boek bij Bol of de boekwinkel te koop is. Er bestaat (gelukkig) een organisatie waar je je als kleine uitgeverij bij aan kunt sluiten. Zij helpen je met vragen en je krijgt korting bij het Centraal Boekhuis. Doe je dat niet, dan betaal je de hoofdprijs. En dit is niet misselijk! Maar goed, ik wil dat het boek verkocht wordt, dus lijkt het mij de beste optie.

Geld

Tja, geld is nog wel een ‘dingetje’. Ik heb namelijk nul budget, dus hoe ga ik dit financieren? Ik heb via de bieb het Fondsenboek opgevraagd en heb mij door dat boek geworsteld. En zijn héél véél fondsen, en vind daarin dan maar eens de juiste! Gelukkig kun je zoeken op steekwoorden, maar dan nog. Goed, ik vond een paar organisaties waar ik een aanvraag in zou kunnen dienen. Daarnaast is crowdfunding via Voor de Kunst  nog een optie, maar dat is nog wel een hele klus om voor elkaar te krijgen. Het zou zomaar kunnen dat ik beiden ga doen, afhankelijk wat ik via een fonds kan krijgen.

Nieuwe website

Ik merkte dat dit project op mijn eigen site over monumentfotografie toch niet helemaal het podium kreeg wat ik zou willen. Daarom heb ik besloten (na advies van verschillende mensen die er verstand van hebben) om een aparte site voor dit project te laten maken. Daar wordt op dit moment aan gewerkt. Powervrouweninbeeld.nl gaat ie heten. Best spannend. Maar ook leuk. Het voordeel is dat ik er een webshop aan kan koppelen waar het boek ook te koop is. Daarbij kan het dan makkelijker verkocht worden in de voorverkoop. Dat geeft mij vast cash om het boek te maken. Altijd fijn als je al een idee hebt wie het boek wil hebben.

Open eindjes

Op dit moment ben ik nog zoekende naar iemand die mij een aantal dagen kan helpen met de organisatie van de marketing en het aanschrijven van (vrouwen)organisaties om hen het boek te laten afnemen. Het lijkt mij wel een leuk klusje voor een student. Maar of dat kan? Geen idee. Ik ben aan het onderzoeken wat daarin de mogelijkheden zijn.

Genoeg te doen dus, maar ik vind het enorm leuk. Ik krijg er veel energie van en hoewel ik soms nog steeds niet weet welke stap ik eerst moet zetten, als ik er maar één zet, komt de rest ook wel.

Voor wat de coaching bij Jessica betreft, eigenlijk heb ik nog maar één sessie met haar binnen het project: Optreden voor jezelf, maar zij zei mij dat ik om een verlenging kon vragen. So I did! Fijn! Kan ik het komende half jaar met haar aan mijn zijde verder met het project. Ik ervaar het als erg prettig, dat ik iemand heb die meekijkt en slimme vragen stelt. Leuk en leerzaam!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.