PowerVrouwen in beeld | Picturesbygaab.com

Het powervrouwenboek is volbracht…

Ja, het is volbracht, op 8 maart jl lanceerde ik het boek “PowerVrouwen in beeld”. Het was een prachtige dag, ondanks dat het de hele dage regende. Voordat ik het boek kon lanceren, moest er nog heel wat water door de Rijn…

Check, check, dubbel check

Januari en februari stonden vooral in het teken van “checken”: heb ik iedereen; heeft iedereen die iets moet doen met een foto of tekst de juiste foto(‘s) of juiste tekst(en); krijg ik het terug en zo ja, wanneer. Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Gelukkig heb ik Google Drive herontdekt en daar kon ik bijhouden wie wat had en wat er nog terug moest komen.

In die periode had ik, naast alles checken en op tijd af hebben, nog twee uitdagingen: ik had nog een voorwoord nodig én ik kreeg een grote fotografie opdracht.

On the road

Dat laatste was natuurlijk erg fijn. Het was een leuke en bijzondere opdracht. In vijf dagen ben ik bijna het hele land doorgereden. Totaal 26 uur in de auto voor 9,5 uur fotograferen. Super leuk om te doen, nadeel was wel dat het in een korte tijd klaar moest zijn, en ja, ik moest nog zoveel andere dingen doen voor mijn boek.

Goed, dat werd dus in de avonden en weekenden door. Elke minuut die ik kon gebruiken greep ik aan. Dit klinkt als een stressvolle periode, maar was het gek genoeg niet. Ik genoot, met volle teugen! Ik had wel een afspraak met mijzelf: als het ‘zwaar’ voelt, stoppen. Ik denk dat er één of twee momenten waren dat ik er even genoeg van had. Momenten om achter de laptop vandaan te komen en even wat anders te doen.

In die periode ontdekte ik Netflix. Heel graag wilde ik “The Crown” zien. Onder het mom “beroepsonderzoek” heb ik met veel plezier in korte tijd deze serie gezien. Even heerlijk ontspannen!

Ik ben er nog niet

Maar ik had nóg een uitdaging. Het voorwoord. Ik wilde iemand die ‘iets’ met de inhoud had en ‘iets’ met Free a Girl. De opbrengst van het boek gaat immers naar deze organisatie. Er zijn genoeg powervrouwen in Nederland te vinden die vast iets over de inhoud zouden willen schrijven. Iemand die ook een link heeft met Free a Girl, dat was lastiger.

Er was eigenlijk maar één persoon die dat écht goed kon doen: mede-oprichter van Free a Girl, Arjan Erkel. Hij zat ooit 607 dagen gevangen als gijzelaar. Via, via kreeg ik zijn telefoonnummer. Na een week wellussen en nietussen heb ik mijzelf de spreekwoordelijke schop onder de kont gegeven en hem gebeld. Een aardige man die enthousiast regeerde op mijn plan. Over mijn verzoek moest hij even nadenken. Om een lang verhaal kort te maken, want hij zei twee keer ‘nee’, het werd uiteindelijk een ‘ja’!

Ik heb veel overwinningen gekend in dit project, maar dit was misschien wel de grootste. Kanonne, super trots dat hij zijn medewerking wilde verlenen! Hij is voor mij namelijk de brug tussen Free a Girl en de inhoud van het boek. Hij kent de organisatie en weet wat ze doen en waarom. Hij coacht/ traint nu mensen om hen te helpen een andere koers in hun leven te gaan varen. Om een keuze te maken hoe ze verder gaan in het leven. De vrouwen in mijn boek maakten al die keuze. Het past prima bij de missie die hij nu voert.

De laatste deadline

Dit laatste, het voorwoord, speelde zich allemaal af kort voor 1 februari. De deadline voor het boek. Dan moest het klaar, de inhoud, inclusief vertalingen en de opmaak. Het team waar ik mee samenwerkte heeft alles op alles gezet om het te halen. Op 1 februari rond 16.00 ontkurkte ik een fles bubbels. Sandra Heijink (vormgeefster) en ik proostten op de goede afloop. Het boek was naar de drukker, hoera!

Rust in de tent?

Ik had wederom (ook na de crowdfunding) gedacht dat er nu rust in de tent zou komen. Even niks. Maar niets was minder waar. Ik had nog maar 5 weken om de lancering te organiseren. Ik had wel een locatie, maar verder nog niet zo veel. Hoe zou ik de middag gaan invullen bij Kasteel de Schaffelaar in Barneveld?

Na veel wikken en wegen, bedacht dat ik twee geweldige vrouwen in mijn netwerk heb die een inhoudelijke goede lezing zouden kunnen geven. Linda Graanoogst, die mij coachte op het vlak van publiciteit en Agnes Dinkelman – die ook meedoet als PowerVrouw en voor haar beroep de wereld rond reist om als mediator te helpen in conflictgebieden- heb ik de tijd gegeven om iets over hun vak te vertellen.

Het was een geweldige middag en onder luid applaus ontving Ingrid Claasen het allereerste boek. Evelien Hölsken, de directeur van Free a Girl zou komen, maar die was helaas ziek. Dat maakte het feest er niet minder feestelijk om.

Rond 22.00 die avond kwam ik moe maar voldaan weer naar huis.

En nu?

Veel mensen denken dat ik in een zwart gat zou vallen. Zo veel gedaan en nu even niks? Niets is minder waar. Eigenlijk was dit boek maken nog relatief eenvoudig. Nu is het de kunst om het boek te verkopen. Dit vind ik de grootste uitdaging. Persberichten blijf ik schrijven, dit keer minder over het doel en waarom ik het doe, maar meer over de vrouwen die erin staan. Boekwinkels loop ik af of zij het boek in de winkel willen verkopen en ik stuur  boeken naar mensen met het verzoek er aandacht aan te schenken.

Genoeg te doen dus.

Afronding

Recentelijk had ik de laatste afspraak met coach Jessica de Jaeger die mij begeleide bij de inhoud van het project. Het was een goede evaluatie. Afgelopen jaar is er veel gebeurd. We spraken over hoe ik binnen kwam, hoe ik mij nu voel en hoe ik de toekomst zie. Er is veel veranderd, ten goede. Vooral heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in mijn kunnen. Dat is van grote waarde!

Dit blog houdt voor mij nu op. Ik vond het leuk om te vertellen over mijn proces van idee naar boek. Ik hoop dat jullie het met plezier gelezen hebben.

Voor wie het boek wil aanschaffen, het is te koop via mijn site en verder via de officiële (online) boekwinkels. Als je dit boek koopt, heb je niet alleen een mooi boek in handen met inspirerende vrouwen, je steunt daarbij ook nog een goed doel. Wat wil je nog meer!

De fotocredits gaan naar Gaby van Hall van Picturesbygaab.com, zij fotografeerde de lancering van het boek voor mij.

8 antwoorden
 1. Marion
  Marion zegt:

  Mooi verhaal! Wat ik mij wel afvroeg nadat ik je boek las.. Waarom heb je een man genomen voor het voorwoord? Het gaat om vrouwen en Yolanthe Sneijder Cabau is een enorme powervrouw die mede Free a Girl heeft opgericht. Ik ben heel benieuwd waarom je toch voor een man koos? Ook al is Arjan Erkel een enorm inspirerende figuur. Yolanthe heeft toen ook het tv programma gemaakt waarbij ze in India liet zien wat Free a girl doet.

  Beantwoorden
 2. Linda Graanoogst
  Linda Graanoogst zegt:

  Hi Léontine,
  Ik heb enorm genoten van jou groei als ondernemer in de publiciteit. En ja, voorafgaand aan de lancering heb je waanzinnig vaak in de media gestaan: van lokale en regionale kranten tot radio interviews en landelijke aandacht. Maar je bent er nog niet, want je wil na deze lancering dat het boek nog meer aandacht krijgt. En dat is terecht. Het is een mooi project waar je keihard voor hebt geknokt.
  Haal even adem, ontspan, doe energie op, en dan: gaat er weer voor!
  Je eerste stap naar de landelijke pers heb je gezet. Ik ben er van overtuigd dat jouw verhaal gaat landen bij de Nederlandse media. En ook daarbuiten. Of breng ik je nu op een nieuw idee? ?
  Vier je overwinning, en hou vol! En natuurlijk help ik jou er graag bij. Heel veel liefs en dank je wel vanuit de grond van mijn hart dat ik je mocht coachen. Je bent een briljante vrouw, je hebt een enorm doorzettingsvermogen. Powervrouw ten top!
  Van harte!
  Linda Graanoogst
  http://Www.metgemakinhetnieuws.nl

  Beantwoorden
 3. Ingrid Claasen
  Ingrid Claasen zegt:

  Bedankt Leontine voor het mooie podium als Powervrouw en dat ik daarnaast met mijn voordracht het mooie werk van Free a Girl onder de aandacht kon brengen. Onze hulp is hard nodig. Tienduizenden meisjes zitten opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter en worden 20 – 30 keer per dag misbruikt. Dankbaar dat jij jouw ook NIET sluit voor kinderprostitutie en dat jij met het Powervrouwenboek 23 krachtige vrouwen een podium hebt gegeven en dat de opbrengst uit de verkoop van het boek naar Stichting Free a Girl gaat.

  Dat er nog maar vele boeken verkocht gaat worden en dat Powervrouwen om welke manier dan ook, nog een mooie opvolging gaat krijgen. Jouw missie als Powervrouw en initiatiefneemster van deze formule is nog niet ten einde. Daar ben jij te powerful voor!

  Nogmaals dank Leontine voor alles.

  Lieve groet,

  Ingrid Claasen
  http://www.freeagirl.nl

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.