Hoe het gaat met de organisatie van T.A.P.?

Hoe het gaat met de organisatie van Talks About Photography, die vraag hoor ik vaak de laatste tijd. Het korte antwoord is ‘goed!’, het wat langere antwoord deel ik graag met je.

Nog steeds goed hoor!

Het gaat eigenlijk allemaal heel voorspoedig, het organiseren van T.A.P. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik me afvraag waarom ik dit in hemelsnaam ben gaan doen, maar die momenten zijn gelukkig schaars. Ik word er namelijk gewoon heel blij van, van dit event. Van al het enthousiasme en de inzet van de mensen die belangeloos meedoen, van het feit dat we iets heel moois aan het neerzetten zijn en van de leuke en inspirerende verhalen die ik hoor van de sprekers.

Wat ik mooi vind om te zien, is dat het organiseren van een event als dit ook een organisch iets is. Ik begon eraan met een bepaald idee en gaandeweg verandert dat idee, worden er zaken bijgesteld en krijgt het steeds meer vorm. Niet ‘alleen’ meer inspireren bijvoorbeeld, kennis delen wordt steeds belangrijker in de opzet van T.A.P. Natuurlijk niet als droge tutorials, maar als doorleefde verhalen van fotografen. En daarmee inspirerend én leerzaam.

Stand van zaken

Er is een toplocatie: theater Kikker in Utrecht. We hebben daar de hele dag de grote zaal (die prachtig is!) en de foyer tot onze beschikking

Ik heb inmiddels zo’n 15 sprekers gevonden die hun mooie, inspirerende, leerzame verhaal met ons willen delen. Ongelooflijk blij met hun inzet en enthousiasme! Nog niet iedereen staat op de site, en ik heb nog wat lijntjes uitstaan, maar ik heb m’n programma bijna rond! Daarna kan ik het programma echt gaan samenstellen en finetunen.

De dag wordt gepresenteerd door fotograaf Marije ter Weele, die niet alleen prachtig werk maakt maar in een (niet zo) grijs verleden ook presentatrice is geweest. Zij helpt mij overigens ook achter de schermen.

Twee mensen worden geïnterviewd. Eén daarvan is Bruno van den Elshout. Marije interviewt hem over de kunst om van Niets Iets te maken. Het belooft een mooi gesprek te worden! Met het andere interview ben ik nog bezig, maar ook dat wordt zeer interessant!

Het zal je niet ontgaan zijn: de kaartverkoop is inmiddels begonnen. We hebben plek voor 100 betalende bezoekers. Kikker heeft weliswaar plek voor meer mensen, maar ik wil het redelijk intiem houden.

De lunch (belangrijk!) wordt verzorgd door Lauren Vermue, die -hoe leuk- ook fotograaf is. Geen kleffe witte broodjes met kaas op T.A.P. Lauren gaat een heerlijk vegetarische en biologische lunch voor ons verzorgen.

We hebben een kraam met fotoboeken, waar je de boeken van de sprekers (en van andere fotografen) kunt kopen.

En dan nog wat praktische zaken

Ik ben nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op de dag zelf te helpen:

  • Een (2e) fotograaf die de dag vastlegt
  • Een filmer die de sprekers vastlegt en de filmpjes daarna uploadt naar het Vimeo kanaal
  • Een gastvrouw voor de sprekers
  • Een organisatorisch genie die die dag manusje van alles wil zijn
  • Iemand die het leuk vindt om in de pauzes een handje te helpen bij het verkopen van de fotoboeken

Misschien goed om te weten

T.A.P. wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en betaald uit de opbrengsten van de kaartverkoop. Ik kan dus helaas, hoe graag ik dat ook zou willen, geen gratis kaartjes weggeven. Sterker nog, we hebben nog een gat in de begroting van 1000 euro en zijn op zoek naar sponsoring om dat gat te dichten. Als je ideeën of suggesties hebt, graag! (stuur me een mailtje)

Vragen, opmerkingen, suggesties? Deel ze hieronder in de comments of stuur me een mailtje

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.