Hoe zorg je voor impact, bereik en geld voor je project?

Een project is natuurlijk altijd fijn om te doen, maar hoe zorg je ervoor dat je er ook geld mee verdient? Of dat je niet ‘alleen’ maar een mooi boek aan het eind hebt, maar een project creëert dat je jaren door kunt trekken omdat er zoveel spin-offs zijn? Een project met impact en bereik? Op Talks About Photography komt Allard de Witte, van stichting het Witte Bos, vertellen hoe hij dat doet. 

Allard 4548Allard de Witte

Allard de Witte is sinds 2003 fulltime werkzaam als fotograaf. Eerst als reportagefotograaf, o.a. voor Nieuwe Revu, later ook voor bedrijven en reclame- en communicatiebureaus. In 2013 richtte hij, samen met Joost Bos, stichting het Witte Bos op. Hun missie is om “onderbelichte maatschappelijke kwesties onder de aandacht te brengen. We initiëren zelf projecten gefinancierd door fondsen of werken in opdracht als de thematiek aansluit.”

FAS

Het grootste project tot nu toe is het FAS-project, over kinderen met een Foetaal Alcohol Syndroom. Kinderen met dit syndroom hebben te kampen met een ernstige verstoring in hun ontwikkeling doordat hun moeder alcohol heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Het project startte in 2009 als een journalistiek project en is uitgegroeid tot een transmediaal project dat nog steeds voortduurt. “Belangrijk onderdeel vormt het uitgebreide foto- en verhalenboek FAS-kinderen. De website is de plek waar alle onderdelen samenkomen. Op de site staan filmpjes van kinderen met FAS en hun ouders die tevens zijn verwerkt in een gridfilm die veelvuldig wordt gebruikt tijdens lezingen op congressen en bij instellingen. Tijdens het dagboekproject werkten dertig kinderen samen met een maatje aan een fotodagboek over hun leven. Er zijn grote exposities georganiseerd, onder andere in Melkweg Galerie in Amsterdam en kleine exposities bij kinderen op school.”

En dat is nog niet alles…

Een boek dus, een website, lezingen, dagboekprojecten. En een indrukwekkend aantal partijen waarmee samen wordt gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. Een andere spin-off is ‘Waanzinnige verhalen’: “Het biedt volwassenen met FAS de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. De levensverhalen van deze mensen zijn zonder uitzondering een opeenstapeling van gekke en bijzondere gebeurtenissen. Alle deelnemers zijn gekoppeld aan een professionele schrijver, journalist, dichter, cartoonist, rapper of muzikant. Samen met hun schrijfmaatje zetten de FAS’ers hun verhaal op papier. Alle verhalen zullen uiteindelijk worden gebundeld in een boek.” En zo blijft het FAS-project zich uitbreiden. Daarnaast ontstaan ook nieuwe projecten, zoals bijvoorbeeld een project over depressie.

Talks About Photography

Op T.A.P. komt Allard praten over hoe hij dat aanpakt, hoe maak je van een idee voor een project iets groots, waar je ook geld mee kunt verdienen? Hoe kom je aan betrokken partijen, die jou en je project ondersteunen en daarmee mede mogelijk maken? Hoe organiseer je dat allemaal?

Meer weten over Allard?

Zijn eigen website en de site van het Witte Bos

Het Witte Bos op Facebook en Allard op Facebook

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik kom ook naar T.A.P.!” color_override=”#ffd33f”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.