Dilyana-Simons-Monumenten-fotograaf-Leontine-van-Geffen-Lamers

Netwerken, verkopen en brutaler worden

Alweer de 5de keer dat ik bij Jessica de Jager was, mijn coach in het traject Optreden voor Jezelf. Zij helpt mij bij het realiseren van mijn project PowerVrouwen.

Omdat ik dacht dat ik weinig te vertellen had, mailde ik Jessica van tevoren of het zin had om te komen. Ik had wel wát gedaan, maar nog niet zo veel als op mijn planning stond. Ik had immers de vorige keer de nodige do’s mee naar huis genomen. Ik was daar nog niet volledig aan toegekomen. Ik stelde voor om onze afspraak een paar weken uit te stellen. Jessica las mijn mail en zei: wow, wat ben je al ver! Maf dat je over hetzelfde stuk tekst zo’n ander gevoel kunt hebben.

Jessica had zelfs de indruk dat ik misschien tè snel ging. Zij wilde polsen of dit klopte. Aangezien ik haar heb ingehuurd om mij te begeleiden leek het mij zinvol de afspraak tóch door te laten gaan. Zij ziet vast meer dingen dan ik, en dàt klopte!

Tussenstand

De stand van zaken toen ik naar Jessica toe ging:

  • Naar aanleiding van een gesprek met een collega die boeken maakt en een afwijzing van een grote uitgeverij, heb ik besloten het boek zelf te maken. Het boek fysiek maken is niet zo moeilijk. De crux zit hem in het verkopen, de publiciteit. Wat ik om mij heen hoor over uitgeverijen, moet je dat voor een groot deel zelf doen. Zeker als je nog nog niet zo bekend bent als Erwin Olaf of zo. Daarbij hou ik het ook graag in eigen hand. Omdat ik het boek wel graag in de verkoop wil via het centraal boekhuis, ga ik het boek waarschijnlijk wel uitgeven via een kleine uitgeverij. Niet zozeer voor de financiële middelen, maar wel voor de contacten.
  • Omdat ik graag aan anderen wil laten zien wát ik nu precies ga maken heeft Sandra Heijink voor mij een opzet van de lay-out gemaakt. Hiervan laat ik een proefboek maken en daar kan ik mee op pad.
  • Verder heb ik contact gezocht met een pr/marketing bureau. Het eerste telefonische gesprek was erg leuk, ik hoop binnenkort een afspraak te kunnen maken.

Valkuil

Jessica had naar aanleiding van mijn mail ook het gevoel dat ik alles zelf wilde doen. Ze had goed ingeschat dat daar een valkuil voor mij zit. Dat ik geen of weinig gebruik maak van kennis en expertise van anderen. Alleen, ik weet niet alles en kan niet alles zelf. De kunst is om te delegeren. Wel in de gaten houden, maar niet alles zelf doen. Leermomentje 🙂

We bespraken eerder dat het zinvol zou zijn om partners te vinden voor de verkoop van het boek. Partners zoals bijvoorbeeld vrouwenorganisaties en -netwerken die achter dit plan staan. Ik maakte al een overzicht met namen en adressen, maar stappen ondernemen, dat deed ik (nog) niet. Waarom eigenlijk niet? Geloofde ik zelf toch niet genoeg in het project of speelde er wat anders?

Goede vraag.

Weer die comfortzone

Ik geloof in het project, 100%. Soms geloof ik, door slechte ervaringen uit het verleden, niet altijd 100% in mijzelf, blijkt. Punt van aandacht. Ik wist dat het er zat en daar werk ik ook aan. Maar eigenlijk betekent het gewoon doen. De reden dat ik nog niets of nauwelijks iets gedaan had met die vrouwenorganisaties, was dat ik toch niet goed wist wát ik nou precies van hen als partner verwachtte. Ik had vooral het gevoel dat ik ze iets moest vragen, maar hoe en wat, daar had ik geen antwoord op. Jessica liet mij zien dat ik niet zozeer moet vragen, als wel moet verkopen. Ik heb een geweldig product, met een supergoed doel. Dat moet verkocht worden. Niet vragen wil je mij helpen? Maar vragen: hoeveel boeken koop je? Brutaal zijn dus!

Dit is uiteraard wat kort door de bocht, maar het zette wel iets in gang. Inderdaad, niet in mijn veilige haven blijven en in de underdogpositie blijven zitten. Niet vooral de mensen en organisaties aanspreken die mij al kennen, maar juist buiten die paden treden. Nadat we dit bespraken wist ik, oh ja, die comfort zone waar ik uit moet. Confronterend en mooi. Ik hou er van. Het brengt mij verder.

Schrijven en tekenen

Nadat we alle stappen besproken hadden, vroeg Jessica mij om op een A4tje te schrijven welke stappen ik nog moet doen. Hoe meer werk, hoe groter de cirkel er om heen. Dat waren toch nog wel een boel cirkels.

Daarna moest ik een kruisje zetten bij de dingen die ik zelf moest doen. Oei, toch nog best veel kruisjes. Uitbesteden dus. Niet alleen qua delegeren, maar ook qua financiën vind ik dat nog wel een ‘dingetje. Ik wil niet dat iedereen voor mij van alles voor niets doet. Maar laten we wel wezen, ik heb nul budget. Hoe ga ik die mensen betalen? Aan de andere kant, alleen kan ik het ook niet. Ik heb expertise van anderen nodig om dit een succes te maken. Hoe dan ook. Maar goed, die financiën, daar zijn slimme constructies voor, uiteindelijk komt dat wel goed.

First things first

Tot slot kwam de vraag, wat moet je nu al eerste doen? Hoewel ik in eerste instantie dacht dat het proefboek de eerste stap was, ontdekte ik dat er 1 ding nóg belangrijker is: de pr/marketing. Het eerste wat ik moet doen, is een concreet marketingplan maken, samen met iemand die er verstand van heeft. Goed bekijken hoe we de taken gaan verdelen. Zeker als het gaat om het benaderen van de vrouwenorganisaties. Samen een plan de campagne maken hoe we zo veel mogelijk boeken in de voorverkoop verkopen en hoe we het boek promoten als het uit is. Nog een hele puzzel.

Bijna einde coaching

Dit was mijn één na laatste sessie met Jessica. De volgende stappen doe ik zonder haar. Ik ga mijn best doen bij belangrijke stappen jullie op de hoogte te houden. Hoe het met het marketingbureau gaat bijvoorbeeld en hoe ik het boek ga financieren. Jessica spreek ik eind van de zomer. Mag zij weer kritische vragen stellen. 🙂

De meest recente PowerVrouw is Dilyana Simons, lees hier haar verhaal. Wil je meer op de hoogte blijven van dit project. Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.