Ondernemen als fotograaf: Danielle van Zadelhoff

Bij Talks About Photography regelmatig aandacht voor een fotograaf die vertelt hoe hij//zij het ondernemen als fotograaf aanpakt. Wat zet je in, wat gaat goed, waar kan een ander van leren. Vandaag, als zesde in de reeks, fotograaf Danielle van Zadelhoff.

Danielle van ZadelhoffKun je jezelf voorstellen?

Ik ben Danielle van Zadelhoff. Woon nu 14 jaar met veel plezier in België. Geboren in Amsterdam en opgegroeid in de bossen op de Veluwe

Je maakt vrij werk, kun je iets meer vertellen over hoe je daarmee begonnen bent?

Ik kocht op advies van de vriend van mijn moeder een camera en ben gewoon op straat gaan fotograferen. Ik was zo geraakt door het resultaat dat ik dacht dit wil ik echt goed kunnen en ben hele dagen naar de vakschool gegaan voor fotografie. Daar leerde ik in snel tempo de mogelijkheden van mijn camera en kwam in aanraking met studiofotografie en portretfotografie. Er was een opdracht vrij werk, die foto’s deelde ik op FB en toen werd ik gevraagd mee te doen met een wedstrijd waar ik tweede werd en ook om op het museumplein in Amsterdam een paar foto’s te tonen bij Art square. Daarna is heel snel de bal gaan rollen en volgde het Persmuseum, daarna de PAN en toen Scope Miami en velen andere expo’s en beurzen.

Werk je ook wel eens in opdracht?

Ja ik werk ook wel eens in opdracht, begin vorig jaar een opdracht gedaan voor Volkskrant Magazine en ik maak ook portretten in opdracht

Heb je een galerie?

Ik heb op moment twee vaste galeries. NUNC Contemporary in Antwerpen, ik stapte ooit binnen en toen bleken ze me al te volgen op FB. Daarnaast Fotogalerie Utrecht, die contact met me opnam nadat een groep ‘professioneel beeld’ mijn portret nam als omslagfoto.

Zijn de galeries de enige die jouw werk verkopen?

Mijn vrije werk wordt alleen via de galerie verkocht, zij maken zoveel onkosten om je als kunstenaar naar buiten te brengen dat het vanzelfsprekend is dat zij ook de verkoop kunnen doen die daar uit voortvloeit.

Zet je social media in om jezelf in de markt te zetten?

Ik deel mijn foto’s op FB, Twitter en LinkendIn

Heb je tips & tricks voor fotografen die ook vrij werk (willen) maken

Ik denk als je werk echt goed is, je vanzelf opgemerkt wordt. Dus ga naar buiten met je foto’s. Ik zie wel eens fotografen die bang zijn om te delen in verband met kopiëren etc. Zelf geloof ik dat als je werkelijk je eigen stijl vindt deze foto’s herkenbaar zijn en ik zie delen als een compliment. Natuurlijk heeft het nadelen maar die wegen niet op tegen de voordelen. Wees niet bang om te tonen.

Wil je meer weten over Danielle of in contact komen met haar?

De website van Danielle.

Danielle op Facebook en Twitter

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.