Spreker in de spotlights: Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma is specialist in (online) auteursrecht. Wat ze daarover te vertellen heeft is voor iedere fotograaf verplichte kost. Maar Charlotte is nog op een andere manier bijzonder.

Ze is namelijk een klassiek voorbeeld van hoe consequent goed bloggen je naam als autoriteit kan vestigen. Op haar site Charlotte’s Law schrijft ze regelmatig artikelen over haar vakgebied. Door de populariteit van haar blog is ze nu een toonaangevend expert op het gebied van auteursrechten op online content als blogs, social media posts en natuurlijk foto’s.

Voorbeeld en inspiratie

Door dit succes is ze niet alleen een voorbeeld en een inspiratie voor creatieven, maar voor alle ondernemers. Dat ze die voorbeeldfunctie zelf ook ziet, blijkt uit het feit dat ze inmiddels collega-juristen traint in online marketing.

Indianenverhalen en #$%-smoesjes

Op T.A.P. komt Charlotte vertellen over het auteursrecht op online foto’s. Als jurist en blogger probeert ze al jaren af te rekenen met het idee dat iets gratis is als het ‘gewoon op Google staat’. Toch doen daarover nog een heleboel indianenverhalen en #$%-smoesjes de ronde. Als fotografen zullen jullie ongetwijfeld de smoesjes herkennen en veel hebben aan de adviezen van Charlotte.

Vooruit lezen

Ondertussen kunnen jullie vast een paar interessante stukken van Charlotte lezen op haar blog:

Auteursrechtsmoesjes: de foto komt niet van jouw site!
Mag een foto van Facebook gebruikt worden voor een nieuwsitem?
Kun je als maker onder een wurgcontract uit?

Wil je Charlotte en de andere sprekers in levende lijven zien en horen? Kom dan 3 september naar de eerste editie van Talks About Photography!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.