Spreker in de spotlights: Arnold Reyneveld

Eén van de belangrijkste factoren bij het al dan niet succesvol worden als fotograaf is, als je het mij vraagt, online marketing. Je kunt het je simpelweg niet meer veroorloven om het naast je neer te leggen en er niks mee te doen. En één van de belangrijkste factoren bij die online marketing is jezelf te laten zien. Iets wat veel mensen niet durven, maar waar fotograaf Arnold Reyneveld zijn handelsmerk van heeft gemaakt.

Open en kwetsbaar

Arnold Reynveld leerde ik kennen door zijn meer dan persoonlijke blogs. Akelig pijnlijk soms, maar altijd ontwapenend en eerlijk, kwetsbaar. Je kunt bijna niet anders dan bewondering hebben voor iemand die zo veel van zichzelf laat zien en die niet bang is voor eventuele zakelijke consequenties. Ik denk ook dat hij daar gelijk in heeft. Imho schreeuwt de huidige online manier van zaken doen om persoonlijke verhalen. Omdat je je daarmee kunt verbinden. Omdat dat jou als ondernemer een gezicht geeft. Een gezicht waar een potentiële klant zich in herkennen.

Arnold

In een eerder interview zei Arnold hierover:

We leven in een tijdperk waarin we niet langer zaken willen doen met gepolijste bedrijven, maar met echte mensen. En als creatief ondernemer ben je daarnaast natuurlijk het beste als je volledig jezelf bent. Dus zorg dat je jezelf heel goed kent (hint: dat kostte bij mij ruim 30 jaar…) en wees je daar continu bewust van.

en

Het wezenlijke verschil [tussen ondernemen als creatief en ondernemen als niet-creatief] is volgens mij dat je zelf het product bent. En als het goed is, zie je dat terug in alles wat je maakt. In dat opzicht ben ik steeds meer ‘zelfportretten’ gaan maken; in al mijn huidige werk zie je min of meer mijn eigen visie terug. En dat is precies wat volgens mij zo belangrijk is als creatief ondernemer. Dát is wat je uniek maakt. En dát moet zijn waar opdrachtgevers je voor bellen: jouw unieke persoonlijke visie. Jouw vertaling van hun vraag of probleem.

Talks About Photography

Op T.A.P. komt Arnold praten over het belang om jezelf te laten zien.

Ik vertel je een persoonlijk en openhartig verhaal. Over de moeilijke stap om me kwetsbaar op te stellen naar opdrachtgevers. De dilemma’s, de angsten. De verrassende gesprekken. Maar ik vertel je vooral wat het mij vandaag de dag oplevert. Hoe mijn kwetsbaarheid bijdraagt aan mijn succes als ondernemer. En wat je kunt bereiken als je jezelf laat zien.

Benieuwd naar het verhaal van Arnold? Je kunt er bij zijn op 3 september in theater Kikker in Utrecht. Je bent meer dan welkom!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.