Spreker in de spotlights: Dutch Polaroidgirl

Polaroid heeft voor mij altijd een vreemd soort magie gehad. Je maakt een foto, even wapperen en je hebt het resultaat in handen. Toen ik nog studeerde (oma vertelt) liep er ‘s avonds vaak een Polaroid-fotograaf rond in Utrecht, die foto’s van je wilde maken als aandenken aan, bijvoorbeeld, je etentje of die veel te dronken avond in de kroeg.

Ik wimpelde dat meestal af, maar Dutch Polaroidgirl had toen al een grote voorliefde voor Polaroids en nam er regelmatig wel een af bij de fotograaf. Polaroids verdwenen een tijdje bijna van het toneel (in 2009 werd er een doorstart gemaakt), maar Dutch Polaroidgirl bleef er altijd gefascineerd door en werkt ook nu nog steeds met Polaroids. Daarnaast verzamelt ze al jaren Polaroids.

Liefde voor de Polaroid

Zelf zegt ze over deze liefde:

De kern van mijn liefde voor de fotografie blijf ik vinden in de polaroid. De verrassing, de magie, de intimiteit. Het komt allemaal samen als de polaroid uit de camera zoemt. Het gevoel wat ik hierbij krijg, deel ik graag met anderen en ik maak daarom voor een aantal projecten gebruik van instant fotografie. Polaroid is wat het is. Niet pretentieus en niet bewerkt.

Sophie

Eén van de projecten van Dutch Polaroidgirl is ‘De wereld van Sophie‘. Een project waarin ze 100 vrouwen, allemaal Sophie geheten, vraagt naar wat volgens hen wijsheid is. De vrouwen worden gefotografeerd en geven hun wijsheid mee aan de kijker.

58.-Sophie-van-Rooij
Sophie, 22 jaar: Wijsheid is al je handelen baseren op liefde en een beetje afstand kunnen nemen van je persoon en je verhaaltje, waardoor het leven wat luchtiger is.

31.-Sophie-van-der-Puijl

Sophie, 8 jaar: Wijsheid is dat je goed de weg door het leven kan vinden

Voor een ander project kun je voor 15 euro een polaroid bestellen die Dutch Polaroidgirl dan, op een willekeurig moment, aan je opstuurt. Zo komt ook in de manier van verspreiden de verrassing, die de Polaroid zelf ook al in zicht draagt, terug.

Talks About Photography

Op T.A.P. komt Dutch Polaroidgirl praten over haar liefde voor de Polaroid en over de projecten die ze ermee realiseert. Ook is er een bijzonder werk van haar te koop.

Wil je Dutch Polaroidgirl niet missen? en ook de 18 andere sprekers niet? Je bent meer dan welkom op 3 september!!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.