Spreker in de spotlights: Juliette Arts

De vader van fotograaf Juliette Arts bleek de ziekte ALS te hebben. Verschrikkelijk natuurlijk. Haar afstudeerproject op de FotoVakSchool stond dan ook in het teken van ALS. En ook daarna heeft ze niet stil gezeten. 

Het begin

In haar afstudeerproject stonden mantelzorgers van mensen met ALS centraal, eerder schreef Juliette hierover:

Mijn vader heeft helaas ALS. Iedereen vraagt altijd hoe het met hem is. Maar nooit vraagt iemand hoe het met mijn moeder is. Zij verzorgt mijn vader nu 24 uur per dag! Uiteindelijk heb ik voor het beeld gekozen waarin de mantel(ver) zorger aan het zorgen is en daarnaast een beeld van die persoon waar de wereld achter hem/haar gewoon door draait!

Als ALS in beeld komt

Haar betrokkenheid bij ALS, en het verlangen om iets te kunnen doen, mondde uiteindelijk uit in het idee een boek te maken. In een eerder interview vertelt ze daarover:

Oktober vorig jaar [2013] belande ik via Facebook op de website van een Belgische fotografe, Jasmine Debels. Bij het zien van haar foto’s over ALS wist ik in een split-second wat ik wilde doen; “zoek een aantal fotografen die “iets” met ALS hebben. Laat hen allemaal 1 persoon met ALS fotografen en maak daar een boek en een expositie van. Alle opbrengsten gaan naar Stichting ALS Nederland voor onderzoek naar het ontstaan van deze ziekte en een eventuele genezing. ” Na een tweet en een post op Facebook had ik binnen no-time zoveel fotografen dat ik wel door moest gaan met dit idee!

Uiteindelijk verzamelde Julliette maar liefst 25 fotografen, die ieder geheel belangeloos aan dit project meewerkten. Het geld (zo’n 15.000 euro) voor het boek heeft Juliette bij elkaar gekregen door crowdfunding. Het boek, Als ALS in beeld komt, is inmiddels verkrijgbaar.

Talks About Photography

Op T.A.P. komt Juliette praten over hoe je zo’n project op poten zet en mogelijk maakt. Hoe motiveer je mensen, hoe houd je ze betrokken en hoe kom je aan het geld voor zo’n groot project?

Wil jij Juliette, en de andere sprekers, horen? Je bent meer dan welkom op 3 september in Theater Kikker in Utrecht.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.