Spreker in de spotlight: Petra van Vliet

Hoe bouw je vanuit een simpel uitgangspunt (mensen vinden het lastig om op de foto te gaan) een succesvol bedrijf, compleet met franchisenemers? Petra van Vliet deed het en komt er over vertellen op T.A.P.

petra van vlietOndernemen

Vaak zie je dat succesvolle ondernemers uit een ‘ondernemersnest’ komen, bij Petra is dat niet zo. Sterker nog, ze had zelf nooit het idee dat er een ondernemer in haar huisde. Ze kwam er pas achter dat zelfstandig zijn haar echt lag toen ze ermee aan de slag ging.

In een eerder interview daarover: “Ik heb in mijn leven veel verschillende banen gehad maar langer dan twee jaar hield ik het nergens vol. Toen ik eenmaal ondernemer was begreep ik pas waarom. Ik ben geen werknemer, ik ben een ondernemer. Wanneer ik vandaag iets bedenk wil ik het morgen op mijn site hebben staan. In geen enkele baan kon ik mijn creativiteit kwijt en nergens voelde ik me vrij genoeg. Zelfs niet toen ik reisleidster was en de wereld over zwierf. Pas toen ik voor mezelf werkte werd mijn passie volledig aangewakkerd en ben ik, door vooral veel fouten te maken, een ervaren ondernemer geworden.”

Bedrijf neerzetten

Petra bleek vanuit een simpel uitgangspunt (de meeste mensen vinden het ingewikkeld om op de foto te gaan) een zeer succesvol bedrijf te kunnen bouwen, compleet met franchisenemers. De powershoot wordt inmiddels dus niet meer alleen door haarzelf ingezet, maar ook door gecertificeerde coaches.

Petra: “Het product is niet stil blijven staan. Na de gewone Powershoot kwam de groepspowershoot die ik ook inzet voor bedrijven. Een enorm leuke en effectieve combinatie van portretfotografie en teambuilding waar bedrijven prachtige foto’s van hen medewerkers aan overhouden, meer zichtbaarheid en een beter onderling contact. Omdat ik op een gegeven moment zag dat ik niet in mijn eentje al die mensen kan blijven fotograferen ben ik coaches gaan opleiden om fotografie als coachingsmethode te gebruiken. Zij kunnen na de opleiding met een franchise contract aan de slag met de Powershoot. Dit was een enorme verandering in mijn manier van werken en ondernemerschap. Het was best een lange weg en soms is het dat nog steeds maar ‘we are getting there!’”

Op T.A.P.

Praat Petra over hoe ze haar bedrijf heeft opgebouwd. Eén tipje van de sluier: “Mijn grootste les is dat ik het echt op mijn manier moet doen. Op momenten dat het wat minder ging was ik soms geneigd om me meer te conformeren aan de norm. Maar daar werd ik altijd genadeloos op afgestraft. Ik ben echt op mijn allerbest als mezelf. Ik wijk er ook niet meer vanaf, ook niet voor veel geld!”

Wil je meer info over of contact met Petra?

De website van Petra

Petra op Facebook, Twitter en LinkedIn

 

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik kom ook naar T.A.P.!” color_override=”#ffd33f”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.