Spreker in de spotlights: Wesley Glasmacher

Dat Instagram een belangrijk kanaal is voor fotografen, komt hopelijk niet meer als verrassing. Niet alleen is het een mooi medium om te experimenteren en te laten zien wat je kunt, je klant zit ook op Instagram en ziet gelijk wat je doet. Sterker nog, je hoort steeds vaker dat Instagram een vijver is waar ook zakelijke klanten op zoek gaan naar fotografen. Heeft een fotograaf veel volgers, dan is die fotograaf natuurlijk a priori al interessant voor een opdrachtgever. Op die manier fungeert Instagram als een soort beeldbank: op zoek naar interessante fotografen om vervolgens in gesprek te gaan over een opdracht. (meer redenen nodig om Instagram in te zetten?)

Wesinthewild

Wesley Glasmacher, naast fotograaf ook drummer, heeft ruim 50.000 volgers op Instagram. Dat is veel! Instagram levert hem, naast een creatieve uitlaatklep, ook werk op. Hij geeft bijv. Instagram workshops en wordt benaderd door opdrachtgevers voor allerlei klussen. Wat ik het mooie aan zijn werk vindt, is dat hij eigenlijk altijd de natuur ingaat voor z’n foto’s. En dus eigenlijk een landschapsfotograaf is, een markt waarvan over het algemeen gedacht wordt dat je daar als fotograaf niet makkelijk je brood mee kunt verdienen.

In een interview zegt hij daarover:

Ik heb regelmatig klussen dankzij Instagram. Dan krijg ik bijvoorbeeld producten om te promoten maar ik word ook wel eens uitgenodigd om plekken te promoten. Daaromheen heb ik een bedrijfje gestart: Instastream. Daarmee bied ik mijzelf aan als Instagrammer. En kun je mij of een team inhuren om foto’s te maken. Tevens geef ik workshops, advies aan beginnende Instagrammers of zakelijke Instagramaccounts!

 

Talks About Photography

Op T.A.P. vertelt Wesinthewild hoe hij het heeft aangepakt op Instagram:

Mijn verhaal gaat over hoe ik van 2.900 volgers naar 15.000 ging in slechts 3 weken tijd.

Hoe ik van 15.000 volgers naar 50.000 volgers ging.

Hoe ik van instagram m’n job maakte en hoe ik van mobiele fotografie overstapte naar een spiegel reflex camera.

En hoe ik met die kennis, die ik op instagram leerde, nu ook als “gewone” fotograaf wordt ingezet en daar mijn geld mee verdien.

Wil jij erbij zijn op 3 september en Wesinthewild en de andere 18 sprekers horen? Dat kan!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.