Annabel Oosteweeghel

Spreker in de Spotlights: Annabel Oosteweeghel

Annabel studeerde audiovisuele vormgeving aan de St. Joost, ging daar ook mee aan de slag, maar stapte al snel over op fotografie. Haar filmische achtergrond is nog wel aanwezig in de manier waarop ze fotografeert. Ze vertelt verhalen met haar beelden.

Annabel

Annabel fotografeert veel in opdracht, maar ruimt ook altijd tijd in voor eigen projecten. Niet alleen omdat dat belangrijk is voor haar eigen ontwikkeling, het fijn is om te doen en het om belangrijke onderwerpen gaat, maar ook omdat haar vrije projecten aandacht genereren voor haar als fotograaf. Ze vertelde me bijv. dat één van de criteria waarom een project al dan niet doorgang vindt, is of het een onderwerp is waarvan ze verwacht dat er media aandacht voor is. Dat was bijvoorbeeld het geval bij haar meest recente serie over ouderen en erotiek, ‘Old Love‘. Goed onderwerp natuurlijk, en prachtig intiem in beeld gebracht, maar ook een onderwerp waar potentieel veel aandacht voor is in de media.

(Annabel is aan het woord vanaf 2 minuut 11)

Old love

“Alles in de media is gericht op jonge mensen. Jong zijn is ook gebonden aan seksualiteit en intimiteit. Oudere mensen hebben net zo’n intiem leven als jongeren. We zijn niet gewend om op die manier naar oudere mensen te kijken. Jongeren zien we de hele dag om ons heen. Het is de beeldvorming. We weten dat ze ‘het doen’, maar we hoeven het niet te zien.” (bron)

en

“Old Love is a project about intimate moments shared between older people. To produce this series, Oosteweeghel created  stories of intimacy between older couples, all staged and stylized. She photographed her models in original 1960s houses, as a nod to and revival of the sexual freedoms from that era. It is thanks to these past efforts that today’s young people can enjoy such care-free love.” (bron)

Annabel op #TAP2018

Naast haar projecten en commerciële werk voor grote opdrachtgevers, zoals bijv. T-mobile, Hema, Albert Heijn etc., fotografeert Annabel ook voor magazines en kranten. De laatste tijd vooral veel voor het NRC. Annabel is kortom een zeer hardwerkende, succesvolle fotograaf die van veel markten thuis is. Op #TAP2018 praat ze over wat -in haar ogen- belangrijk is om succesvol te worden als fotograaf.

Meer weten over Annabel of in contact komen met haar?  

De website van Annabel en Annebel op Instagram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.