Spreker in de spotlights: Bianca Toeps

Haar passie voor kleur en drukte vind je terug in de fotografie van Bianca Toeps. Bianca is modefotograaf, hoofdredactrice van FashionMilk, (een modellenblog) handmodel, achtergrondacteur in commercials en blogger.

Ze heeft een liefde voor treinen, webdesign, mode en interieur. Een bijzondere combinatie. Je kunt Bianca gerust verrassend, veelzijdig en enigszins nerdy noemen. Juist deze afwisseling prikkelt haar creativiteit als fotograaf.

Bloggen, modellen en fotografie

De passie voor modellen begon met modellenwerk en tijdens haar studie Communicatie en Multimedia Design werd haar interesse voor fotografie gewekt. Al snel combineerde ze beide werelden. Bloggen doet Bianca al sinds 2004, ver voordat ze met fotografie startte.Vanaf de eerste shoot hebben de bloglezers haar stappen in de wereld van fotografie meegemaakt.

“Ik fotografeer voor mijn blog en ik post over mijn fotografie. Die twee versterken elkaar!”

Op de vraag of het allemaal per ongeluk is gegaan antwoord Bianca:

“Als je doet wat je leuk vindt, of, zoals mijn nieuwe idool KonMari zegt, wat “joy sparkt”, dan maak je vanzelf de keuzes die bij je passen. En daar word je dan weer blij van.”

Kleur, Disney en onechtheid

Toeps houdt van reizen. Dankzij haar blog werd ze verliefd op Japan en dankzij haar blog is ze op plaatsen geweest waar ze anders nooit zou zijn geweest. Variërend van bezoekjes aan sprookjeswereld Disneyland, het drukke -met knipperende neon verlichting- Las Vegas tot surrealistisch Tokyo! In haar fotografie zie je duidelijk terug waar Bianca blij van wordt. De shoot voor Dept in Alice in Wonderland-achtige sferen geeft perfect weer wat haar inspireert! 

“Ik hou van kleur, drukte en dingen die niet echt zijn.”

Asperger en tijdmanagement

Bianca heeft Asperger en daarmee omgaan is best lastig. In een interview met Glamour vertelt ze er over.

“Ik heb vooral moeite met sociale contacten, die kosten me veel energie”.

Ze werkt veel, teveel grapt ze. Ik heb moeite met mijn werk loslaten. Om daar beter mee om te gaan lees ik nerdy boeken over timemanagement. Mijn planning is heilig. Iedere twee weken maakt ze een gekleurde planning in excel. Zonder dat ding ben ik niks! De vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap vindt ze een luxe. Na een stressvolle dag neem ik een dagje rust om bij te komen. Bovendien mag je in de modellenwereld een beetje apart zijn.

“Mensen gaan er vaak al vanuit dat creatieve mensen een beetje vreemd zijn.”

Talks about Photography

Bianca komt op Talks About Photography praten over bloggen. Ze vertelt wat bloggen voor je kan betekenen en wat het haar heeft gebracht. Benieuwd naar haar verhaal? En naar het verhaal van de andere 18 sprekers? Kom dan 3 september naar theater Kikker, voor de eerste editie van Talks About Photography. Er zijn nog een paar kaarten!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.