Spreker in de spotlights: Bruno van den Elshout

Hoe maak je van Niets Iets? Hoe zorg je ervoor dat je de dingen kunt doen die belangrijk zijn voor jou? Kunstenaar Bruno van den Elshout onderzoekt hoe je in volstrekte vrijheid kunt leven en werken. Zodat je je dromen niet alleen laat slagen, maar ook tot Leven brengt. 

Bruno van den Elshout

Bruno van den Elshout is misschien wel vooral bekend door zijn fantastische project ‘New Horizons‘. Een jaar lang fotografeerde hij, met een speciale installatie, elk uur de horizon van de Noordzee. Een deel van de foto’s werd gebundeld in een prachtig boek. Het geheel werd gefinancierd door crowdfunding. Een hele prestatie, want het project kostte een slordige 100.000 euro. Zijn reis naar het maken van dit boek legde hij gelukkig ook vast.

New Horizons is niet het enige project dat Bruno op zijn naam heeft staan. Eerder reisde hij bijvoorbeeld een jaar door alle 27 landen van de Europese Unie om meer dan 2700 jongeren te interviewen en in ‘Poldermotieven‘ fotografeerde hij een jaar lang Nederlandse snelwegen. Iemand die het dus keer op keer voor elkaar krijgt om grote projecten leven in te blazen.

Onderzoek

Bruno heeft een onderzoekende geest. Zijn projecten, of ze nu snelwegen of de horizon als onderwerp hebben, gaan ook over Belangrijke Vragen. Wat is Rust en Ruimte bijvoorbeeld? Of: hoe verhouden landschapsinrichting en volksaard zich tot elkaar? Op dit moment onderzoekt Bruno hoe je, als kunstenaar, je leven in volkomen vrijheid vorm kunt geven. Zelf zegt hij daarover:

Als je van je hobby je beroep hebt gemaakt. Dat klinkt als het mooiste wat er is. Maar hoe creatief blijf je onder druk? Hoeveel tijd en ruimte durf je te maken voor je ideeën als je nog niet weet of en hoe je volgende maand de huur of hypotheek kunt betalen?

Een vraag waar veel kunstenaars en andere creatieven mee worstelen!

Talks About Photography

Op Talks About Photography interviewt fotografe Marije ter Weele hem over zijn projecten, levensvisie en onderzoek. Het belooft een mooi gesprek te worden!

Wil jij erbij zijn op 3 september? En Bruno en de 18 andere sprekers horen? Dat kan.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.