Edouard van Arem

Spreker in de Spotlights: Edouard van Arem

Edouard voelt zich “als een vis in het water op het snijvlak van communicatie, teksten en beeld.” en “Voor Hollandse Hoogte ben ik het aanspreekpunt voor alle opdrachtfotografie. Grote en kleine foto-opdrachten, in binnen- en buitenland. Van portretten tot campagnes. Met een netwerk van 500 Nederlandse fotografen en meer dan 100 buitenlandse agenten.” Daarnaast is Edouard (mede) organisator van Picture This in Den Haag en is hij bezig met het opzetten van een nieuw fotofestival in Den Haag.

Edouard van Arem – Ondernemer in Beeld from Strandhuis Communicatie on Vimeo.

Edouard

Edouard werkt inmiddels zo’n 30 jaar in de fotografie, in allerlei functies. “In 1990 begon ik te werken bij ANP Foto. Toen nog in de Wibautstraat in Amsterdam. Mooi bedrijf, fijne collega’s, erg leuk werk. Ik heb daar van alles meegemaakt. De opkomst van de digitale fotografie, het ontstaan van beeldbanken, de omvorming van stichting naar bv, de uitbouw van beeldgebruik in en door de media. Een wereld die in beweging was en is.” en “Fotografie is een prachtige wereld om in te werken. Niet alleen omdat ik de meest waanzinnige beelden voorbij heb zien komen, maar ook omdat ik met een bonte verzameling fotografen heb mogen en mag werken. De crux daarbij is de fotografen te leren kennen. En dat doe je door ze te spreken en door samen met ze hun werk, hun werkwijze, hun drijfveren te bespreken. In onze digitale wereld is het contact te makkelijke en te snel digitaal. Maar de afgelopen tijd heb ik gelukkig veel fotografen weer in ‘het echie’ gezien. En dat helpt mij om de juiste keuzes te maken in mijn rol als coördinator opdrachtfotografie bij Hollandse Hoogte.” (bron)

Edouard op #TAP2018

Op #TAP2018 komt Edouard praten over wat belangrijk is bij fotografie in opdracht. Waar let hij op bij het selecteren van de juiste fotograaf voor de klus? Waar moet jij op letten als fotograaf, wat is handig om te doen en wat juist niet? Na afloop van zijn verhaal, is er gelegenheid om vragen te stellen.

Meer weten over Edouard of in contact komen met hem?

De website van Edouard en Edouard op Facebook en LinkedIn.

© foto Gerard Wessel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.