Spreker in de spotlights: Emilie Hudig

Emilie Hudig is een veelzijdig fotograaf. Aan de ene kant maakt ze, soms rauw, documentair werk. Aan de andere kant is ze in staat een heel poëtische werkelijkheid te creëren met haar autonome werk. En dan maakt ze ook nog portretten, al dan niet in opdracht.

Emilie Hudig

Zelf zegt ze daarover:

Ik ben een verhalende fotograaf. De keuze voor mijn onderwerpen is in de eerste plaats persoonlijk, intuïtief en staat dicht bij me. Ik werk aan persoonlijke projecten en maak portretten.

Een heel persoonlijk project was bijvoorbeeld ‘Controle‘ waarin ze vastlegde hoe ze de tweede keer de ziekte van Hodgkin kreeg. Elke dag maakte ze minimaal drie foto’s met een kleine analoge camera. Het resultaat geeft een intiem en confronterend inkijkje in ziekte en wat dat met je doet.

Poëtisch

Een project van een geheel andere orde, maar misschien wel even persoonlijk, is het project waarmee ze mensen van adel portretteerde met een Polaroid camera.

Foam schrijft over ‘Untitled’

She started the project as her grandfather and her mother are of noble descent. Hudig used a Polaroid SX70, a charming old-fashioned camera which instantly produces photographs. As a result, the person portrayed could approve or reject the image on the spot. The result of the project is in a way romantic, picturesque and detached. It conjures up a fairy-tale image of the nobility as imagined by the outside world. Anonymous images, without mentioning a family name, Untitled.

Zelf zegt ze over ‘Untitled’:

Na een succesvolle pitch bij het Fonds voor de Kunsten bleek mijn plan vooral op veel weerstand te stuiten bij de mensen die ik wilde fotograferen. Hoe fotografeer je een groep mensen die niet gefotografeerd wil worden? Ik heb wel honderd keer gedacht “waarom wilde ik dit ook alweer?!”

De subsidie die ze van het Fonds voor de Kunsten had gekregen, bood haar de ruimte en de mogelijkheid om door te gaan én om echt de diepte in te gaan. En met succes. Het project werd tentoongesteld in museum van Loon.

Talks About Photography

Emilie zelf zegt dat haar verhaal op T.A.P. gaat over “een beetje mazzel, creatief doorploeteren en een openbaring.” Benieuwd naar het verhaal van Emilie én naar dat van de andere 18 sprekers?

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.