Spreker in de spotlights: Jimmy on the Run

Jimmy on the Run fotografeert nu zo’n 10 jaar. Hij fotografeert veel en graag op straat en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in modefotografie. Die twee disciplines wil hij bij elkaar brengen. Op #TAP2017 komt hij praten over waarom het zo belangrijk is om te investeren. Niet alleen in jezelf, maar ook in anderen.

Jimmy on the Run from Wytse Koetse on Vimeo.

Van China naar Amsterdam…

Jimmy is geboren op het platteland in China en is in 2008 gaan fotograferen. In een interview zegt hij “I grew up in a poor family in Taishan, rural China. We didn’t have access to cameras or other expensive things. It wasn’t until 2008 that I bought my first camera, right after a rough break-up. I needed distraction. And I found that taking pictures of people would make me crawl out of my shell. Back then I thought ‘if I buy the type of camera that Anton Corbijn uses I’ll become just as good’.”

De straat op!

In een ander interview: “In 2011 ging ik steeds vaker de straat op en werd ik verliefd op de straat. Toen is ook mijn bijnaam ‘Jimmy on the Run’ ontstaan, omdat je me vaak achter mensen aan ziet rennen om een foto van hen te maken.” Inmiddels werkt hij ook als fashion-fotograaf “De hoofdreden voor mij is dat ik hou van naar kleding kijken en naar de outfits van mensen. Op een gegeven moment ben ik mensen gaan benaderen met verschillende kledingstijlen, nu fotografeer ik ook veel voor nieuwe start ups. Ik wil de ervaring die ik op straat heb opgedaan mixen met mijn modewerk.”

Jonge ontwerpers

De modewereld is niet de makkelijkste wereld om binnen te komen. Jimmy investeert dan ook veel tijd in het werken met jonge mode-ontwerpers. Op deze manier werkt hij niet alleen aan z’n netwerk, maar kan hij meegroeien met deze jonge ontwerpers. Hij fotografeert in opdracht en maakt ook veel vrij werk.

Stay hungry for your art and shoot every day, don’t loose that feeling like “I wanna go out and shoot“

Op #TAP2017 komt hij vertellen over het belang van investeren. Zowel in jezelf als in anderen. Wat levert je dat op, waarom is het zo belangrijk?

Wil je meer weten over Jimmy of in contact komen met hem?

De website van Jimmy

Jimmy op Facebook en Instagram

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.