Spreker in de spotlights: Mirjam Appelhof

Hoe zorg je ervoor dat je creativiteit kan stromen? Dat je voorbij de eerste ideeën komt, buiten de kaders durft te treden? Mirjam Appelhof komt erover praten op de 3e editie van Talks About Photography, op 3 september 2017.

Mirjam Appelhof

Mirjam is sinds 2010 fotograaf. Na verschillende opleidingen en beroepen, veelal op het creatieve vlak, wist de camera haar uiteindelijk echt te pakken “Het fototoestel gaf me een enorme vrijheid me te vertalen, en ik ging dan ook op onderzoek uit. Het is het eerste in mijn leven wat ik weerstandloos doe, waarin het lijkt of het “vanzelf“ gaat. De processen te onderzoeken vind ik heerlijk en mezelf uit te blijven dagen me telkens te blijven verbeteren is een enorme drive binnen in mezelf. Ik heb geen les gehad maar heb me alles eigengemaakt.”

The images she creates affect viewers, perturbing them. The aesthetic investigations of this Dutch artist add power to the actions portrayed by the photos. They make us question: are they painted or captured by camera? – Lancia Trendvisions

Ruim baan voor creativiteit

Misschien wel omdat Mirjam geen erkende foto opleiding deed en zichzelf alles aanleerde, weet ze heel goed ruimte te maken voor creativiteit. Weg van wat ‘moet’ of ‘hoort’, buiten de kaders, op zoek naar een eigen verhaal en een eigen beeldtaal. “Ik werk vanuit verschillende hoeken, soms poëtisch illustratief bijna, soms heel direct en vanuit een heel duidelijk concept. ‘Moving to another world’ is een stervensproces en ‘little black man’ is geboren vanuit een dode libelle die ik zag liggen op mijn vensterbank. In zijn lijf zag ik een depressief mannetje, en ik besloot hem een bestaan te geven. Mijn werken komen uit het leven, de trauma’s, de verlangens, de eenzaamheid, de liefde, het dragen, dromen, herinneringen, de mens. Mijn werken ben ik. Het is mijn hart.”

Meer weten over of in contact komen met Mirjam? 

De website van Mirjam en de website van appelitief

Mirjam op Facebook en LinkedIn

Mirjam wordt vertegenwoordigd door VOZ galerie in Parijs, aArte galerie in Caserta Italië en door Eduard Planting in Amsterdam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.