Spreker in de Spotlights: Rein Kooyman

Met een tomeloze energie reist hij over de wereld. Van de ene fotografieklus naar de ander. Rein Kooyman studeerde pas een paar jaar geleden af aan de Fotovakschool in Amsterdam, maar heeft nu al vaste klanten als dj Hardwell en het tassenmerk ‘The Pack Society’. Daarnaast staat de telefoon geen moment stil. Op #TAP2017 praat hij over hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Over Rein

In een interview “Ik zie mezelf als commercieel documentair fotograaf. Ik ben een combi van beiden. Ik kan heel geregisseerd werken maar in mijn vrije werk is dat vaak helemaal niet het geval. Iets puurs fotograferen wat echt uit jezelf komt, waar je gevoel in kan leggen. Dat vind ik belangrijk. Er is soms heel weinig verschil tussen de twee voor mij. In beide branches maak ik werk waar ik zelf echt achter sta. Bij het commerciële werk moet er een tussenweg worden gevonden in wat de klant wilt, hoe het product verkocht moet worden en hoe ik het zie.”

Veelzijdig fotograaf

Lijkt tegenwoordig het mantra om succesvol te worden als fotograaf dat je je moet focussen, Rein trekt zich daar niks van aan. Van natuur tot artiesten, van mode tot Nederlandse vissers hij fotografeert alles met hetzelfde enthousiasme. In hetzelfde interview “Zelf achter de dingen staan die ik doe is voor mij het belangrijkste. Alles wat ik doe, wil ik zelf. Dat kan tijdelijk zijn, maar als ik er op dat moment maar achter sta, dan is het voor mij geslaagd.”

Rein op #TAP2017

“Fotograferen is voor mij een leven geworden en niet alleen mijn job. Ik kan er in werk en privégelegenheid van genieten en daarom is het een gouden combi. Wat ik fijn vind aan fotograferen is dat ik al het andere even vergeet en me totaal op één ding kan concentreren om dat zo goed mogelijk te proberen uit te werken.” (uit: interview)

Op #TAP2017 komt Rein praten over hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om te staan waar hij nu staat. Hoe hij er bijvoorbeeld voor heeft gezorgd dat hij artiesten kon volgen en fotograferen en hoe hij z’n commerciële werk combineert met zijn vrije werk.

Meer weten over Rein of in contact komen met hem?

De website van Rein en Rein op Facebook en Instagram.

© foto Janneke Nooij

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.