Spreker in de Spotlights: Rik Blokland

Rik Blokland is creative director en werkt al zo’n 20 jaar in de reclame en art direction. Eerst als creative director bij grote bureau’s, nu als zelfstandig ondernemer. Op #TAP2017 komt hij praten over hoe je als art director kiest voor een bepaalde fotograaf. 

Rik Blokland

Rik heeft ruime ervaring in de wereld van de reclame en art direction. Hij is verantwoordelijk voor vele campagnes, zoals bijv. de ‘Jonge Meesters’ van Pels Rijcken, werkt vaak voor grote merken, zoals Unilever, Peugeot of Rijkswaterstaat. Een man, kortom, die het klappen van de zweep kent. En die als art director niet alleen veel met fotografen samenwerkt maar ook altijd op zoek is naar nieuw talent.

Verstilde klassieke foto’s komen tot leven en blijken Jonge Meesters te zijn die werken of solliciteren bij Pels Rijcken. Via de QR-code komen studenten op de mobiele website waar ze zich direct kunnen aanmelden. Geschoten in de studio van Marie Cécile Thijs.

Hoe vind je een fotograaf voor een campagne?

Je zou denken dat dat een eitje is, maar dat is lang niet altijd het geval. Goed netwerken is daar natuurlijk belangrijk bij, maar het hebben van een goed portfolio en een goede website ook. Alleen: wat is een goed portfolio? Hoe stel je dat samen? Hoe ziet een goede website eruit? Ook contact onderhouden, relatiemanagement, is een belangrijke factor bij het al dan niet werk krijgen via een bureau. Rik maakt nog vaak mee dat fotografen dat uit zichzelf te weinig doen. En dat is jammer!

#TAP2017

OP #TAP2017 komt Rik praten over hoe hij fotografen vindt en selecteert. Hoe je een goed portfolio samenstelt, hoe belangrijk samenwerking is en hoeveel vrijheid je als fotograaf hebt bij een shoot. Na afloop van zijn verhaal is er gelegenheid om vragen te stellen.

Meer weten over Rik of in contact komen met hem?

De website van Rik en Rik op LinkedIn en Facebook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.