Spreker in de spotlights: Roel Sandvoort

Roel Sandvoort was mede-oprichter van Hollandse Hoogte en lang financieel directeur aldaar. Een jaar of twee geleden nam hij afscheid van Hollandse Hoogte en begon hij een (pop up) galerie, de Sandvoort gallery. Op #TAP2017 komt hij praten over hoe hij de samenwerking tussen de galerie en de kunstenaar ziet. Hoe ziet die samenwerking eruit en wat is belangrijk? Wanneer ben je bijv. interessant voor een galerie en hoe kan een galerie bijdragen aan een goede positionering van jou als kunstenaar?

De Sandvoort gallery

Met kunstenaars als Margot van de Stolpe, Saskia Boelsums en topfotografen uit de 20e eeuw richt de galerie zich op Nederlands talent: “Sandvoort Gallery specialiseert zich in het werk van topfotografen uit de geschiedenis van de Nederlandse fotografie. De galerie combineert dat met het werk van de huidige (zeker ook de jongste) generatie beeldmakers. Onze galerie biedt een interessante mix van vrij werk en documentaire fotografie uit de 20ste en 21ste eeuw. Wij vertegenwoordigen een aantal historische collecties, waaronder het Maria Austria Instituut, het Nederland Foto Museum en het Stadsarchief Amsterdam.” De galerie heeft geen vaste plek, verkoop gebeurt vooral op kunstbeurzen en via persoonlijk contact.

Kiezen op gevoel

Roel vindt ontdekken van nieuw talent één van de leukste dingen van het runnen van een galerie. Waar hij precies op let, is moeilijk onder woorden te brengen. In een eerder interview: “Dat zal voor iedereen verschillen maar voor mij geldt dat er iets te raden moet zijn. Het verhaal moet zich niet direct onthullen, het moet een appèl doen op je fantasie. Je kunt een mooi fotoboek kopen en binnen 5 minuten ‘uithebben’. Maar er zijn ook beelden waar je naar moet blijven kijken. Elke keer kun je er weer iets nieuws bij bedenken. Dat zijn de foto’s die je langer om je heen kunt hebben.” Verder is de ontwikkeling van een kunstenaar belangrijk. Het gaat niet om het schieten van een paar goede foto’s, voor verzamelaars wordt het pas interessant als de foto’s binnen een ontwikkeling passen. Een goede galerie denkt dan ook met je mee over jouw ontwikkeling.

Op #TAP2017

Op #TAP2017 komt Roel Sandvoort praten over het belang van een goede samenwerking tussen galerie en kunstenaar. Daarnaast zal Roel praten over hoe je jezelf kunt positioneren als kunstenaar, ook daar speelt een galerie een belangrijke rol in.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen!

Wil je meer weten over Roel of in contact komen met hem?

De website van de Sandvoort gallery

De Sandvoort Gallery op Facebook en op Instagram

© foto Mart Boudestein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.