Spreker in de spotlights: Roel Sandvoort

Roel Sandvoort is oprichter en mede-eigenaar van Hollandse Hoogte, het fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als internationale agentschappen vertegenwoordigt. Tijdens Talks About Photography wordt Roel geïnterviewd over de ontwikkelingen op de fotografie-markt.

In 1985, 30 jaar geleden dus, is Hollandse Hoogte opgericht. De tijd van analoge fotografie, van print, een tijd waarin kranten nog echt belangrijk waren. Een tijd waarin de fotografie-markt er totaal anders uitzag dan vandaag de dag.

Roel Sandvoort

Roel zei hierover bij Fotostudio de Jong:

In de jaren 80 was zwart-wit fotografie nog de norm, zeker in de fotojournalistiek. Tot eind jaren negentig fotografeerde iedereen analoog, op film. Dus de verspreiding ging via afdrukken en duplicaten. De digitale fotografie maakte vervolgens massale en wereldwijde verspreiding van fotografie via internet mogelijk. En vandaag de dag moet de professionele fotograaf dealen met amateurs (die soms zelf beter zijn) en aanbieders die hun foto’s bijna voor niks weggeven.

Toch ziet Roel ook positieve ontwikkelingen in de markt:

Maar sinds het najaar van 2012 zijn we weer op de weg omhoog. Redacties van bladen en websites hebben eindelijk weer interesse in goed gemaakt beeld en zien de meerwaarde ervan. Het wordt normaler om voor media op internet te betalen, dat zie je aan muziekdiensten als Spotify en journalistieke sites als de New York Times en De Correspondent.

De toekomst

De digitale technologische ontwikkelingen staan ondertussen natuurlijk niet stil. Drones maken het steeds makkelijker luchtopnames te maken. Wearable devices registreren, als je wilt, 24/7 alles wat je doet en delen de beelden via social media. ‘Iedereen’ heeft een smartphone, waarbij de kwaliteit van de camera’s steeds beter wordt. En ga zo maar door. Wordt het in de toekomst alleen maar moeilijker voor beroepsfotografen? Hoe moeten ze zich staande houden temidden van al die nieuwe ontwikkelingen?

Talks About Photography

Tijdens T.A.P. wordt Roel Sandvoort geïnterviewd door presentatrice Marije ter Weele over de ontwikkelingen in Nederland op de fotografie-markt. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat voor, positieve en negatieve, ontwikkelingen ziet Roel?

Dat gesprek wil je toch niet missen?!

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

photo credit: Photographer via photopin (license)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.