Spreker in de spotlights: Ronald Schmets

Hoe gaat het eigenlijk met de galeries in Nederland? Trekt het aan? Gaat het bergafwaarts? Wat zijn de trends in Nederland en daarbuiten? Ronald Schmets, fotograaf en adviseur van galerie Sophie Maree, laat er zijn licht over schijnen op de tweede editie van Talks About Photography.

Ronals SchmetsRonald Schmets

Een passie voor het vrouwelijk schoon, met ‘een knipoog naar zijn katholieke opvoeding’, dat is de muze van het werk van Ronald Schmets. Voeg daar een grote bedrevenheid in beeldmanipulatie en gevoel voor compositie en ironie aan toe en je krijgt een heel bijzonder fotografisch oeuvre. Daarnaast is Ronald als oprichter en adviseur verbonden aan galerie Sophie Maree, die zowel in binnen- als buitenland opereert en op belangrijke beurzen staat.

Ronald schuwt de vernieuwing niet. Wie hem een beetje kent, weet dat hij een man is van grote, vernieuwende ideeën. Ook op het gebied van kunstverkoop. Daarbij heeft hij uitgesproken meningen, geen man die je over het hoofd ziet.

Mooi mag niet…

Uit een eerder interview met Ronald “Er is veel mooie fotografie waar Nederland niet aan toe is. Ik draag dat graag uit, dus die tak van de fotografie vertegenwoordig ik. De boodschap achter de conceptuele kant vind ik prachtig hoor, maar het zijn vaak gewoon slechte foto’s en dat wil je simpelweg niet aan de muur hangen. Ik wil liever mooie beelden, maar mooi mag hier vaak niet.”

Streaming Art

Een nieuw project waar Ronald al een tijd zicht hard voor maakt is ‘Streaming Art‘ Het is een platform voor foto- en videokunst, vanuit de gedachte ‘Delen is belangrijker dan bezitten’ Geen kunst in een lijstje, maar op een hoogwaardig beeldscherm. Een interessante gedachte die kunst op een heel andere manier bij de mensen thuis brengt. Zo kun je bijvoorbeeld snel (en op afstand) wisselen van beeld, je kunt op verschillende manieren informatie over de kunstenaar delen, een abonnement nemen of uiteindelijk een werk naar keuze kopen.

Op Talks About Photography

Op T.A.P. komt Ronald praten over de ontwikkelingen op de kunstmarkt, zowel in Nederland als daarbuiten. Hoe gaat het met de fine arts fotografie in Nederland? Is er een markt, hoe ziet die markt eruit, wat voor trends zijn er.

Wil je meer weten over Ronald of Sophie Maree?

De website van Sophie Maree en van Ronald zelf

De website van Streaming Art

Sophie Maree op Facebook en op Instagram

 

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik kom ook naar T.A.P.!” color_override=”#ffd33f”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.