Spreker in de spotlights: Ronald Schmets

Een passie voor het vrouwelijk schoon, met ‘een knipoog naar zijn katholieke opvoeding’, dat is de muze van het werk van Ronald Schmets. Voeg daar een grote bedrevenheid in beeldmanipulatie en gevoel voor compositie en ironie aan toe en je krijgt een heel bijzonder fotografisch oeuvre.

Het plezier van de maker

Het fijne van het werk van Schmets is dat je het gewoon mooi mag vinden. In de composities, die zijn samengesteld uit vele verschillende foto’s, zit een groot plezier van de maker. De toeschouwer deelt in dit plezier en in de schoonheid. In de werken van Schmets voel je als het ware de bevrijding van de reclamefotograaf, die hij jaren was, die zich nu vrijelijk met zijn vak mag bezighouden.

Aanbidding. Maar ook vragen.

Dat Schmets niet alleen met schoonheid bezig is, komt vooral naar voren in de reeks ‘New Icons‘. Daarin worden bekende Nederlandse vrouwen, waaronder Katja Schuurman, Sylvana Simons en Georgina Verbaan, afgebeeld in een religieuze context. Het is ongemakkelijk werk dat vragen stelt over wat we (denken te) zien, wat we geloven en in wie we geloven.

Schmets horen spreken?

Ronald werkt al 29 jaar als fotograaf en is heel succesvol. Niet alleen verkoopt hij goed in binnen- en buitenland, ook heeft hij een galerie opgericht. Hoe doe je dat? Hoe word je succesvol als fine art fotograaf? Wil je graag horen wat Schmets daarover te vertellen heeft? Kom dan op 3 september naar Talks About Photography in Utrecht. Ondertussen kun je Schmets’ werk bewonderen op zijn website.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik wil een kaartje! ” color_override=”#f6653c”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.