Spreker in de Spotlights: Alex Timmermans

Alex Timmermans is een auto didact die zich volledig heeft toegelegd op de bijzondere en bewerkelijke techniek van de wet plate fotografie. Hij fotografeert uitsluitend met antieke objectieven en houten, handgemaakte camera’s. Wat het werk van Alex extra bijzonder maakt, is dat hij, naast portretten, op lokatie ook surrealistische, fine art foto’s maakt met deze techniek. Op #TAP2017 komt Alex praten over hoe hij zijn werk aan de man brengt.

Alex over zijn werk:

“Working on the wet plate process made photography inspiring again. 
Being able to use antique camera’s and brass lenses with a glorious photographic history like Dallmeyer, Hermagis and Darlot. 
It is pure because of the possibility to use ‘simple’ chemicals to reproduce amazingly detailed pictures. In this photographic process, coincidences will greatly influence the result. Apart from working with chemicals, these coincidences can be caused by the many different weather conditions as well. ”

Meerdere galeries

Alex heeft meerdere galeries die zijn werk vertegenwoordigen. Dat ‘moet’ ook wel, aangezien zijn ambities verder gaan dan alleen verkoop in Nederland. Niet heel eenvoudig om aan een goede galerie te komen, maar Alex slaagt daar goed in. Ook exposeert Alex veel. Op het lijstje van exposities in 2017 staan Naarden, de Biennale in Bogota, Amsterdam, Brussel, Parijs en Knokke. Daarnaast heeft hij net een boek genaamd ‘Storytelling‘ uitgegeven. Een ondernemer in hart en nieren en dat zie je terug in wat hij bereikt met z’n werk.

Op #TAP2017

Op #TAP2017 komt Alex praten over wat hij inzet om aan een goede galerie te komen, hoe een goed portfolio eruit ziet en hoe je ervoor zorgt dat je opvalt.

Wil je meer weten over Alex of in contact komen met hem?

De website van Alex en Alex op Facebook en op Instagram

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.