Spreker in de Spotlights: Khalid Amakran

Khalid Amakran is een jonge fotograaf, die zich richt op portretfotografie en het fotograferen van jongeren. Naast vrij werk, fotografeert hij ook in opdracht, o.a. voor het NRC. Op #TAP2017 komt hij praten over hoe je je fotografische stem door laat klinken in je werk en op die manier een sterk merk bouwt. 

Khalid Amakran

Khalid is 25 jaar, auto didact. Na zijn studie communicatie kocht hij zijn 1e fototoestel en dat terwijl hij slechtziend is. In een interview met FunX: “Je krijg je hele leven te horen, je kan dit niet en je mag dat niet. Op een gegeven moment dacht ik, ik ga jullie laten zien dat het wel gewoon kan!” Hij fotografeert voornamelijk jongeren in een grootstedelijke omgeving en won daarmee in 2016 een Rotterdamse prijs voor zijn fotografiestijl: ‘De kracht van Rotterdam’.

Fotograferen van jongeren…

Op de website van Khalid “For the past few years young people have been the most interesting to photograph. They’re full of ambition, strong emotions and beliefs. But most important of all: they’re not scared to dream big. Being part of that big dream is what keeps me going. I mean, let’s be honest: life’s a little too short to sweat all the small stuff. Let’s do some big things together.” Zijn vrije werk, dat een duidelijk cinematografische stijl heeft, levert hem ook opdrachten op, bijvoorbeeld voor het NRC maar ook voor Absolut Vodka, Rituals en de SNS bank.

#TAP2017

OP #TAP2017 komt Khalid praten over je fotografische stem door laten klinken in het werk dat je doet. Op die manier bouw je een sterk merk en kun je commercieel werk maken dat dicht bij je vrije werk ligt.

Wil je meer weten over Khalid of in contact komen met hem? 

De website van Khalid en Khalid op Facebook en Instagram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.