Spreker in de Spotlights: Marlike Marks

Marlike Marks is een jonge documentair fotograaf. Vorig jaar begon ze met een crowdfundingcampagne voor een fotoproject in India. Vanaf het begin van het project, en als onderdeel ervan, startte Marlike met bloggen. Ze deed dat op een hele mooie, persoonlijke manier waardoor je als lezer niet anders kon dan meeleven met het project. Het project ‘mislukte’, maar het kwetsbaar zijn en jezelf laten zien, heeft Marlike veel opgeleverd. Daar komt ze over praten op #TAP2017.

De reis die mislukte…

Het idee van de reis naar India was als volgt: de broer van haar toenmalige partner wilde altijd een reis maken naar India. Helaas is het daar nooit van gekomen. Hij had schizofrenie en heeft een eind aan z’n leven gemaakt. Marlike en haar partner zouden deze reis ‘voor hem’ gaan maken en onderweg alles vastleggen. De crowdfundingactie om geld bij elkaar te halen voor dit project verliep voorspoedig en vlak voor de zomer van 2016 vertrokken Marlike en haar partner richting India. Al snel bleek echter dat Marlike en haar partner verschillende wensen, doelen en verwachtingen hadden. Helaas liep het project, en ook hun relatie, stuk.

Bloggen

Marlike startte eigenlijk meteen vanaf het begin met bloggen. Door haar heel persoonlijke blogs werd je bijna deelgenoot van de reis. Zelf schrijft ze daar achteraf over “Ruim twee weken ben ik alweer in Nederland en nu pas lukt het me om iets te schrijven. De eerste paar dagen werden overheerst door een gevoel van rust, waardoor ik des te meer merkte hoe moeilijk de weken daarvoor waren geweest. Ik was heel blij om iedereen weer te zien, om met anderen te kunnen praten en om gewoon even zorgeloos te zijn. Het is bijzonder om te merken hoezeer mensen hebben meegeleefd. Iedereen lijkt mijn verhalen te hebben gelezen en iedereen weet wat er is gebeurd. Dat had ik niet verwacht. Ik krijg veel complimenten over het feit dat ik me zo kwetsbaar heb opgesteld, dat ik alles zo open heb gedeeld. Op het moment dat ik die dingen beleefde en deelde, voelde dat helemaal niet zo. Nederland was zo ver weg, het was een grote onbekende waarmee ik mijn gevoel deelde. Op het moment van schrijven voelde het als het meest logische om te doen, om gewoon open en eerlijk alles te delen, want wat moest ik anders. Nu pas, nu ik iedereen spreek die het heeft gelezen, nu pas voel ik me kwetsbaar.”

Na de reis niet gestopt met bloggen

Ook na de reis is Marlike blijven bloggen op een heel persoonlijke manier. Waar het tijdens de reis heel logisch voelde om iedereen deelgenoot te maken, heeft ze er -eenmaal weer in Nederland- voor gekozen om op eenzelfde manier te blijven delen waar ze mee bezig is. Op #TAP2017 komt ze vertellen wat het haar (ook in zakelijke zin) oplevert om zichzelf zo kwetsbaar te laten zien. Ook zal ze praten over waarom een ‘mislukking’ ook interessant kan zijn, bijvoorbeeld door wat het daarna oplevert.

Wil je meer weten over Marlike of in contact komen met haar? 

De website van Marlike.

Marlike op Facebook en op Instagram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.