Spreker in de spotlights: Roy Soetekouw

Veel fotografen kennen het probleem: geen tijd om vrij werk te maken. Of misschien is het gebrek aan tijd wel niet het probleem, maar leg je -als je heel eerlijk bent- de lat veel te hoog waardoor er niks van komt. Roy Soetekouw bedacht een prachtige oplossing. 

Roy SoetekouwRoy Soetekouw

Roy werkt al een aantal jaren als fotograaf. Hij fotografeert vooral in opdracht van bedrijven. Zijn vrije werk schoot er al een tijdje bij in. De lat lag simpelweg te hoog, waardoor hij niet meer durfde te proberen en te experimenteren. Doodzonde natuurlijk. Een herkenbaar probleem voor veel fotografen (en andere creatieven), Roy is echter niet voor één gat te vangen en bedacht een prachtig project om zichzelf een schop onder de kont te geven.

OPEN

Hij bedacht OPEN, een project waarbij hij zichzelf elke week de opdracht geeft te fotograferen en waarbij mislukken mag. Een select groepje mensen (nl. de mensen die hem via VoordeKunst ondersteunden) krijgen zes keer een magazine waarin hij een kijkje in z’n hoofd geeft en mensen meeneemt in zijn creatieve proces. Zelf verwoordt hij het als volgt “Het is vaak een hele zoektocht om het verhaal dat ik met mijn beelden wil laten zien, op een goede manier neer te zetten. Het is een proces van proberen, waarbij sommige ideeën soms ook faliekant stranden. Afgelopen jaren merk ik dat ik de lat voor mezelf zo hoog heb gelegd, dat ik het proberen soms niet meer durfde. Mijn omgang met mijn inspiratie zit vol valkuilen en verkeerde afslagen dat ik het tijd vind om mezelf weer op te pakken. Met dit project wil ik jullie inzicht geven in mijn creatieve proces en zet ik voor mezelf weer een stok achter de deur om meer en meer op zoek te gaan naar de dingen die ik écht wil maken!”

Eerste nummer

“Vanaf 1 januari start ik iedere week een nieuw fotoproject, dat ik met je wil delen via zes magazines die ik wil gaan maken. In deze magazines wil ik je een jaar lang meenemen in het ontstaan van 52 werken. Het is een eerlijke kijk achter de schermen; je ziet niet alleen de goede beelden, maar ook de probeersels, de mislukkingen en ik geef je inzicht in de struggle in mijn hoofd.” Het eerste nummer van het magazine is inmiddels klaar en geeft inderdaad een fascinerend inkijkje in zijn creatieve proces. En het mooie is: het werkt. Roy begint elke week aan een serie of project, zonder te weten of het wat gaat worden.

T.A.P.

Op T.A.P. komt Roy praten over zijn project en vertelt hij wat het hem tot nu toe heeft gebracht aan inzichten en nieuw werk.

Wil je meer weten over Roy of in contact komen met hem?

De site van Roy

Meer over het project op de site van VoordeKunst

Roy of Facebook en Instagram

 

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://www.angelcoaching.nl/product/t-a-p/” text=”Ik kom ook naar T.A.P.!” color_override=”#ffd33f”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.