Waarom ik T.A.P. organiseer

Best spannend, zo’n lancering van een nieuw event. Ik hoop natuurlijk op positieve reacties en helpende handen. Maar eerst wat meer over het hoe en waarom.

Mijn why?

Mijn ‘why‘ voor dit event? Ik hou van fotografie. Altijd al gedaan. Ben zelf ooit begonnen op de HKU op de opleiding fotografie, daarna weliswaar snel geswitched naar video, maar fotografie is altijd een grote liefde gebleven. Dat is ook wel te zien aan m’n werk als coach//trainer: ik begeleid veel fotografen, schrijf blogs over fotografie, ik geef les op de FotoVakSchool en ben regelmatig in fotomusea te vinden. Ik fotografeer nog steeds veel, maar absoluut niet professioneel. M’n spiegelreflex ligt al jaren te verstoffen in een hoekje.

Ondernemen als fotograaf?

In de afgelopen 10 jaar is het beroepsveld van de professionele fotograaf behoorlijk veranderd. Verdienmodellen liggen op hun gat, de klant wil andere dingen en wat vroeger geld opbracht levert nu niks meer op. Tel daarbij op dat ‘iedereen’ fotografeert en het mag duidelijk zijn dat fotografen het niet makkelijk hebben. Toch zie ik dat je met fotografie nog steeds een goede boterham kunt verdienen. Natuurlijk, dat gaat niet vanzelf en je moet het slim aanpakken, maar het kan wel. Dit event en deze site gaan daar een bijdrage aan leveren.

T.A.P. verhalen uit het hart waar je ook nog iets mee opschiet.

T.A.P. wil inspireren, het gesprek aangaan (op het event zelf natuurlijk, maar ook daarbuiten) en kennis overdragen. Niet alleen als steuntje in de rug voor de fotografen in Nederland, maar ook om te laten zien hoe mooi het is om fotograaf te zijn en hoeveel geweldig werk er gemaakt wordt in Nederland.

T.A.P. wil een platform zijn, waar fotografen zichzelf kunnen laten zien en waar ze het gesprek aan kunnen gaan met collega’s. Zonder bang te zijn voor concurrentie, maar juist om geïnspireerd te raken door elkaar. Kennis delen, elkaar helpen. Hoe fijn is dat?!

Praktisch

Praktisch gezien betekent het, dat ik een event organiseer (op 3 september in theater Kikker in Utrecht) waar fotografie centraal staat. Dat ik dat niet alleen kan doen moge duidelijk zijn. Wil je helpen? Heb je suggesties voor sprekers? Graag!

Daarnaast moet deze site ook een plek worden waar fotografen graag komen. Omdat er nieuws te vinden is. Mooie, persoonlijke verhalen te lezen zijn. Ik zet de blog dan ook open voor fotografen die hun verhaal willen delen. Wil je een blog plaatsen? Schrijf een verhaal en stuur mij een mail. Ik plaats je blog asap.

En natuurlijk is er een Facebook pagina en een Twitter account. Op beide platforms ga ik nieuws delen dat interessant is voor fotografen. En ik hoop natuurlijk op discussie en gesprek.

Doe je mee?

photo credit: Szimpla Kert 1 via photopin (license)

2 antwoorden
 1. Marije ter Weele
  Marije ter Weele zegt:

  Marca,

  wat fantastisch dat je dit platform in het leven hebt geroepen
  èn een event gaat organiseren in September!

  Ik heb al een lokatie voor je in gedachten en zal kijken of dit festijn
  daar kan plaatsvinden.
  I’ll let you know when I know!

  Wil je graag meehelpen met de voorbereidingen!
  Best,
  Marije ter Weele

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.